Zuid-Afrikaanse Braai 1200, geniet van het vuur maken en van de authentieke braai traditie! Deze Braai is 120cm breed, in het midden zit de kolenmaker met hitteschild en aan beide kanten zitten dikke RVS roosters. Bestel nu en geniet van het vuur en BBQ! Lees meer.
Ben jij een serieuze grillmaster en zoek je de authentieke BBQ smaak van een Zuid-Afrikaanse braai? De Home of Fire 1200, een robuuste 120cm brede braai, is perfect voor BBQ-helden van elk niveau. Ervaar optimale prestaties, gebruiksgemak en de authentieke Zuid-Afrikaanse traditie!
Stel je voor een heerlijke zwoele zomeravond, of juist een winter BBQ met vrienden en familie, de geur van gegrild vlees op een koude winteravond...de Braai houdt niet alleen de gerechten warm maar ook alle gasten die er gezellig rondom staan en wegdromen terwijl ze kijken naar het vuur.
De Home of Fire 1200 is méér dan een BBQ: het is een complete buitenkeuken van hele dikke kwaliteit! De geïsoleerde kolenmaker in het midden biedt perfecte controle, de RVS roosters aan de linker en rechter zijkant nzorgen voor grill strepen om van te dromen.
1. Brandstof: Gebruik Braaihout (Kameeldoorn/Sekelbos) voor de beste warmte! Deze houtsoorten zijn zo hard dat ze lang branden en de temperatuur goed vasthouden. Europees hout kan natuurlijk ook, zolang het goed droog is. Mooiste is om 20 a 25 stukken (7cm dik) hout te gebruiken. Dit is perfect voor een lange sessie. Let op dat je duurzaam gekapt hout gebruikt voorzien van het FSC keurmerk.
2. Aansteken: Kleine stukje hout + wokkels in de kolenmaker. Leg de wokkels BOVENOP voor veel zuurstof en een schone verbranding! Bouw het vuur gecontroleerd op. Zorg ervoor dat het veilig is en dat je niemand tot last bent met rook.
3. Houtskool: Na de verbranding van het hout valt het houtskool zelf door het kolen rooster en schraap en verdeel het met de pook onder de roosters. Na ca. 30 min. is je braai klaar!
4. Grillen maar! Plaats je rooster op de juiste hoogte. Voel de hitte met je hand of check met een infraroodthermometer. Voor de veiligheid gebruik je een lange tang en handschoenen. Leg je gerechten op de grill. Tip: verder van het vuur garen voor langzaam garen of rusten.
5. Nagenieten & schoonmaken: Geniet van je maaltijd! En geniet nog even van het mooie knisperende vuur. Na het doven, maak je de braai makkelijk schoon door het as in de aslade te schuiven.
De Home of Fire 1200: traditioneel design & moderne technologie. Bestel nu & ervaar de ultieme BBQ beleving! Bezoek onze winkel of bestel online! #braai #bbq #homeoffire #zuidafrikaans #buitenkeuken #grillen #kameeldoorn #sekelbos