INDOSTOK is een must-have voor elke BBQ-er die gek is op een goede saté. Dit boek is het ultieme ABC van de lekkerste saté Lees meer.
Wat doet ons zo smachten naar een dampend sateetje? Begint het al bij het vuur onder de sissende stokjes? Is het de grillsmaak waardoor ons oerinstinct wordt aangezet? Of laat die onweerstaanbare marinade onze tong swingen? Hét mysterie wordt in dit boek onthuld. Het maken van de perfecte saté is een waar ambacht en bijna kunst te noemen.
Het boek spijkert je bij over het hoe en wat van een van de lekkerste snacks uit Azië en leert je een kleine dertig varianten maken van satés met vlees tot satés met fruit.
Het kookboek is opgedeeld in 14 hoofdstukken waar je alles leert over de historie van saté, waar je de lekkerste satés op klaarmaakt en ook een overzicht met sites en adressen van plekken waar je eens een bezoekje aan moet brengen. Maar ook de basis zoals het vlees snijden, rijgen en roosteren, waar dat laatste het beste op kan, wat fijne marinades zijn, waarom je niet altijd een pindasaus erbij doet en hoe je van saté allerlei heerlijke gerechten maakt. Je leert alle klassiekers en vooral ook allerlei nieuwe varianten, zoals: saté van zeewolf, cassave, aubergine én ananas. Yep, je kan ook gewoon zoete satés maken. De recepten vind je terug in de hoofdstukken: vlees, vis, vega, zoet, sauzen en bijgerechten.