Tomasu zout is ambachtelijk zeezout van gros sel de Guérande, doordrenkt met Tomasu sojasaus en minimaal 24 maanden gerijpt. Een uniek umami-zout met diepe smaak, perfect als finishing touch. Lees meer.
Tomasu Zout is een uniek, ambachtelijk sojazout dat volledig in Nederland wordt ontwikkeld en gebaseerd is op één van Tomasu’s kerningrediënten: zout. Voor dit bijzondere product wordt handgeoogst gros sel de Guérande uit Bretagne gebruikt, bekend om zijn pure en minerale smaak. Dit zeezout wordt doordrenkt met versgeperste Tomasu sojasaus en vervolgens minimaal 24 maanden gerijpt.
Tijdens deze lange rijping versmelten zout en sojasaus langzaam tot een complex smaakprofiel met diepe umami, subtiele fermentatietonen en een verfijnde hartigheid. Tomasu Zout is perfect als finishing salt voor groenten, vlees, vis, eieren en aardappelgerechten, maar ook ideaal om sauzen, dressings en zelfs boter extra diepte te geven. Een onderscheidende smaakmaker voor liefhebbers van pure, ambachtelijke producten.
Ambachtelijk sojasausdoordrenkt zeezout
Gemaakt van gros sel de Guérande (Frankrijk)
Doordrenkt met Tomasu sojasaus
Minimaal 24 maanden gerijpt
Rijke umami- en fermentatiesmaak
Ingrediënten: zout, sojasaus (water, sojabonen, tarwe, zout), tijd
Inhoud: 135 gram
Ontwikkeld en geproduceerd door Tomasu
Ook beschikbaar in varianten: zoet, zoet-pittig, soja zout en soja sambal