Tomasu Soy Sauce is een ambachtelijke, microgebrouwen sojasaus uit Rotterdam. Gemaakt van eigen geteelde sojabonen en tarwe en minimaal 24 maanden gefermenteerd voor een diepe, complexe smaak. Lees meer.
Tomasu Soy Sauce is een uitzonderlijke, ambachtelijke sojasaus die volledig in Nederland wordt gebrouwen. Als enige microbrouwerij-sojasaus van Europa combineert Tomasu eeuwenoude Japanse fermentatietechnieken met een uniek Nederlands karakter. De sojasaus wordt gemaakt van zelfgeteelde sojabonen en tarwe uit de Hoeksche Waard, zuiver bronwater en Keltisch zeezout uit Guérande.
De fermentatie wordt gestart met Tomasu’s eigen Aspergillus oryzae-cultuur en krijgt vervolgens minimaal 24 maanden de tijd om zich te ontwikkelen. De rijping vindt plaats in zorgvuldig geselecteerde, voormalige Amerikaanse eikenhouten whiskyvaten van 25 tot 50 jaar oud. Deze langdurige rijping zorgt voor een diepe, complexe en perfect uitgebalanceerde smaak met een unieke umami-structuur. Ideaal voor sushi, sashimi, ramen, gegrilde groenten, vlees en vis of als verfijnde finishing touch.
Ambachtelijke sojasaus, microgebrouwen in Nederland
Minimaal 24 maanden gefermenteerd en gerijpt
Rijping in oude Amerikaanse eikenhouten whiskyvaten
Gemaakt van zelfgeteelde sojabonen en tarwe
Fermentatie met eigen Aspergillus oryzae cultuur
Ingrediënten: water, sojabonen, tarwe, zout
Vrij van kunstmatige toevoegingen
Verkrijgbaar in 100 ml en 200 ml
Ook beschikbaar in varianten: zoet, zoet-pittig, soja zout en soja sambal