Tomasu sambal is een ambachtelijke, gefermenteerde sambal uit Rotterdam. Gemaakt van Madame Jeanette-pepers, sesamzaad en de restanten van Tomasu’s zoet-pittige sojasaus voor een diepe, verfijnde smaak. Lees meer.
Gefermenteerde sambal met diepe umami en pit
Tomasu Sambal is een unieke, ambachtelijke sambal die volledig in Rotterdam wordt ontwikkeld en geproduceerd. Deze bijzondere sambal ontstaat uit de restanten van Tomasu’s Sweet & Spicy Soy Sauce en wordt verrijkt met Madame Jeanette-pepers en sesamzaad. Na het intensieve brouwproces van de sojasaus, die meer dan 24 maanden rijpt in oude whiskyvaten, krijgt de sambal nog eens minimaal 6 maanden de tijd om verder te fermenteren.
Door dit zorgvuldige en langdurige fermentatieproces ontstaat een verfijnde sambal met een rijke umami-smaak, een aangename zoet-pittige warmte en diepe complexiteit. Tomasu Sambal is perfect als smaakmaker bij Aziatische gerechten, rijst- en noedelgerechten, gegrild vlees, vis en groenten, of als bijzondere toevoeging aan sauzen en marinades. Een uitgesproken product voor liefhebbers van pure, gelaagde smaken.
Ambachtelijke gefermenteerde sambal
Gemaakt van restanten van Tomasu Sweet & Spicy Soy Sauce
Bevat Madame Jeanette-pepers en sesamzaad
Minimaal 6 maanden extra gefermenteerd
Ontwikkeld en geproduceerd in Rotterdam
Enige microbrouwerij-sojaproduct van Europa
Ingrediënten: sojasaus (water, sojabonen, tarwe, zout), suiker, Madame Jeanette-pepers, sesamzaad, tijd
Inhoud: 165 gram
Vrij van kunstmatige toevoegingen