Het verhaal achter de rubs, de samenstelling en structuur maken deze rubs anders dan andere. Want…
- Het is een pure rub, waar in vergelijking met andere kruiden-rubs, heel weinig zout in zit of andere vulmiddelen. Daarbij 'overschreeuwen' ze het te rubben product niet (erg belangrijk voor met name de steakrub).
- De rubs, met name de All Purpose en South American, zijn bedoeld/ uitermate geschikt om getweakt te worden. Oftewel: Door de rubs als basis te gebruiken en hier andere kruiden aan toe te voegen tweak je de smaak. Zelfs naar andere keukens, zoals de Mexicaanse of Mediterraanse.
- De steak-rub is perfect te gebruiken om ná het grillen (tijdens het rusten) op het vlees te strooien. De hele groene peperkorrels worden dan zacht en zorgen voor een waan-zinnige eetbeleving.
- Door gebruik te maken van bijvoorbeeld hele venkelzaadjes of groene peperkorrels wordt de smaak van het vlees verrijkt in plaats van overschreeuwd. En geeft elke hap ook een andere smaak en mondgevoel.
- De verpakking en etiketten zijn biologisch afbreekbaar.