Bak de lekkerste pizza's, flammkuchen en broden met de Big Green Egg Bakingstone. Deze hoogwaardige extra dikke en zware pizzasteen zorgt voor knapperige bodems en gelijkmatige bereiding. Ideaal voor thuisbakkers die streven naar restaurantkwaliteit. Lees meer.
De geheimen van de Big Green Egg Perfecte Pizza's, de Big Green Egg keramische pizzasteen geleidt en behoudt niet alleen de warmte efficiënt, maar fungeert ook als een soort van spons die het vocht uit je deeg onttrekt, waardoor je een perfect krokante bodem krijgt. De Big Green Egg Pizzasteen zal helpen om het vocht uit de bodem te onttrekken. Bovendien wordt de steen, hoe vaker je hem gebruikt, steeds minder plakkerig.
Big Green Egg Pizza stenen zijn niet alleen een Big Green Egg accessoire voor het bakken, de keramische pizza stenen doen meer dan alleen authentieke pizza garanderen. Je kunt er vlees en vis op grillen en heerlijke groentes op karameliseren, terwijl je favoriete saus aan de zijkant heerlijk laat pruttelen.
Hoe gebruik je de Big Green Egg Pizzasteen:
Gebruik het houtskool van Big Green Egg. Na het aansteken plaats je convEGGtor bovenop de Vuurring met de poten naar boven of naar beneden. Voeg vervolgens het Roestvrijstalen Rooster toe en plaats de Pizzasteen erop. Het kan even duren voordat je EGG de constante hoge temperaturen bereikt die nodig zijn voor een perfect krokante bodem en een bubbelende mozzarella topping. Zorg er dus voor dat je hem op tijd aansteekt. Het behouden van een gelijkmatige warmte is essentieel, dus zorg ervoor dat je je houtskool altijd aanvult tot 5 cm onder de rand van de Vuurring, ongeacht hoeveel pizza's je van plan bent te bakken.
Het veelvuldig openen en sluiten van het deksel zal de warmte doen schommelen, dus mik op 300˚C, zelfs als het recept iets minder vraagt. Zodra de EGG op temperatuur is, plaats je de ConvEGGtor met de poten naar beneden of boven, gevolgd door het roestvrijstalen Rooster en dan de pizzasteen. Sluit de deksel en wacht tot de temperatuur weer oploopt. Als dit bereikt is, sluit je de rEGGulator en de Luchtschuif voor de helft, en daarna in kleine stapjes totdat je een stabiele temperatuur bereikt.
Zorg ervoor dat je de Bakingstone Pizzasteen volledig opwarmt voordat je begint met bakken om de mooiste gebakken korst te bereiken. Een flinke bestuiving met bloem zou voldoende moeten zijn om te voorkomen dat je deeg blijft plakken.
Met de Big Green Egg accessoires de Big Green Egg Pizzaschep en Pizzacutter kan je Pizza party echt beginnen.