Ontdek de veelzijdige Big Green Egg geëmailleerde gietijzeren braadpan. Dutch Oven, perfect voor stoven, sudderen, koken en bakken. Gebruik de deksel als ondiepe bakpan of voor cakes en desserts. Geniet van de authentieke Big Green Egg kleur in je keuken Lees meer.
Big Green Egg ronde en ovale geëmailleerde braadpannen met een inhoud van 4 of 5,2 liter zal jarenlang jouw trouwe vriend zijn bij het langzaam koken, sudderen, smoren en bakken. Je krijgt niet alleen een hele mooie klassieke Dutch Oven braadpan maar ook een Skillet. De deksel kan je namelijk afzonderlijk van het hoofdgerecht gebruiken als pan of schaal. Je kunt de twee combineren voor stoofschotels en ovenschotels maar de deksels zijn tegelijkertijd ook geweldige serveerschalen. Dus wee handige Big Green Egg accessoires in één. Big Green Egg groen geëmailleerde Dutch Oven heeft handgrepen aan zowel de basis als het deksel, zodat je de twee componenten afzonderlijk kunt gebruiken, of je nu kookt of jouw heerlijke culinaire creaties tentoonstelt.
De Big Green Egg Dutch Oven is de meet populaire gietijzeren pan. Er is een reden waarom het een Dutch Oven wordt genoemd. Dankzij het zware gietijzeren ontwerp biedt deze zware pan een ongelooflijke warmteopslag, of je hem nu bij hoge of lage temperaturen gebruikt. Perfect voor zuurdesembroden, stoofpotjes of langzaam gegaarde curries.
Wat kan je koken met jouw Dutch Oven? In een Cast Iron Dutch Oven kun je van alles maken. Hij werkt net zo goed als een sauteerpan op hoge temperaturen als als een slowcooker op lage temperaturen. Dit betekent dat je alles kunt doen, van het grillen van vlees, het bakken van brood tot het maken van stoofschotels en ovenschotels. Een van onze favoriete dingen om erin te maken is een klassieke chili con carne of een echte ouderwetse Nederlandse stoofpotje. Wij zeggen ‘klassiek’, maar dankzij de Big Green Egg is dat allesbehalve het geval, want het vlees krijgt een vleugje houtskoolrook waardoor de smaak dieper en verrijkt wordt.
Gebruik de handige Big Green Egg accessoire Big Green Egg Spatel met siliconen mat houten lepel en pannenlikker voor het koken en schoonhouden van je keuken.
Hoe onderhoud ik mijn Dutch Oven? Al jouw Cast Iron, gietijzeren producten, inclusief de rEGGulator van tijd tot tijd hebben een lichte olie behandeling nodig. Na gebruik maak je je pan schoon met heet water en een zachte spons. Vermijd wasmiddelen of scrubbers, omdat deze de smaak die je hebt opgebouwd waarschijnlijk wegnemen; dezelfde smaakmaker die helpt voorkomen dat voedsel blijft plakken en die jouw volgende bereidingen een geweldige smaak geeft. Dus in plaats van ontzetters, zeep gewoon na gebruik afborstelen, schoonmaken met heet water. En droog maken met een doek. Vervolgens kan je gietijzeren pan weer op smaak brengen met zonnebloem- of koolzaadolie, die een hoge brandtemperatuur hebben en geen bittere smaak achterlaten.
TIP: Voor je eigen veiligheid, gebruik de Eggmitts vuurvaste handschoenen of de vuurvaste silicone BBQ handschoenen van Big Green Egg