Deze pekelproduct AllBrine Color is perfect voor vlees waarbij kleurbehoud belangrijk is, zoals pastrami of varkensvlees. Door het toevoegen van kleurzout blijft de natuurlijk kleur van het product bewaard. Lees meer.
AllBrine Color bevat nitriet. Dit voorkomt bacteriegroei, verlengt de houdbaarheid van het vlees en maakt het vlees minder temperatuurgevoelig. Gebruik AllBrine Color uitsluitend voor het zouten, droog pekelen, nat pekelen en injecteren van vleesproducten. Onze pekel is geschikt voor warm roken, koud roken en grillen van bijvoorbeeld pulled pork, spareribs, worst, spek en pastrami.
Als je vlees gaat pekelen marineer je het vlees in een zoutbad. Door het pekelen verandert de structuur van vlees en wordt het malser. Het is daarom ook een geschikte techniek om vlees voor te bereiden voor de barbecue. Gepekeld vlees droogt namelijk minder makkelijk uit.
Geschikt voor: vleesproducten met kleurbehoud. Bijvoorbeeld: Pulled pork, ribs, ham, spek, worst, kip, pastrami, vleeswaren, etc.
Niet gebruiken met vis en groenten! Hiervoor is allbrine 1 geschikt.
Ingrediënten: zout, suiker, SELDERIJ, ui, wortel, jeneverbessen, komijn (natuurlijk gesteriliseerd), MOSTERD, peper, prei, piment, venkelzaad, chili, natriumnitriet, paprika, antibakmiddel: Natriumferrocyanide, laurier
Inhoud: 800gr