Het Forged Olive Santokumes heeft een robuust en tegelijk een subtiel uiterlijk. Het handvat is van olijfhout en het lemmet van gehamerd staal. Het santokumes is de Aziatische tegenhanger van het koksmes: ideaal om vlees, vis en groenten mee te snijden. Lees meer.
De vorm van het lemmet van de santoku is in tegenstelling tot het koksmes nagenoeg de gehele lengte even breed en loopt pas een paar centimeter van de punt schuin af van de rug naar de snede. De santoku is lichter en korter dan een koksmes. Santoku's zijn niet beter of slechter dan koksmessen. Het is gewoon een andere stijl van het mes en snijtechniek.
Een santoku schommelt niet op het snijoppervlak zoals het lemmet van een koksmes, dit komt door het platte lemmet. Je houdt een santoku vast bij het handvat en snijdt met een beweging van achter-boven naar beneden-voor. Bij elke snede verliest het lemmet dus contact met de snijplank.
De Olive Forged messen hebben een prachtige olijfhouten handgreep, de handgreep is extra opvallend door de doorlopende krop en de toegevoegde pommel op de achterzijde. De pommel is afgewerkt in dezelfde stijl als het lemmet, waardoor alles één mooi geheel wordt. Het mes is vlijmscherp en ligt het voortreffelijk in de hand. Het lemmet heeft een gehamerde structuur. waardoor het uniek in zijn soort is
Verpakt in een luxe houten kistje
Eigenschappen: