Marinade Spray bottle, perfecte accessoire voor de low en slow gerechten, sproei je sojasaus, vruchtensap, wijn of andere vloeistoffen op het vlees tijdens het grillen. Hiermee voeg je smaak toe aan het gerecht. En voorkom je dat het vlees uitdroogt. Lees meer.
Grillteam rvs marinade spray bottle
Een van de uitdagingen waarmee je te maken krijgt bij het barbecueën, grillen of roken is het gehydrateerd houden van het vlees tijdens het bereidingsproces. Als je worstelt met droog, taai rundvlees, varkensvlees of wild op de grill, kan het gebruik van een sprayer een goede oplossing voor het probleem zijn.
Hoewel het simpelweg besproeien van vlees tijdens het bereidingsproces een relatief eenvoudig concept lijkt, zijn er verschillende dingen die je eerst moet weten. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je de juiste sproeier hebt voor de bereiding die je doet.
Waarom sproeien van vlees werkt
Allereerst moet je weten hoe het gebruik van een bbq-spuitfles op jouw vlees tijdens het kookproces werkt. Als de interne temperatuur van het vlees stijgt, wordt het vocht naar de oppervlakte gedreven. Het oppervlak van het vlees wordt heter dan de binnenkant, waardoor het vocht kan verdampen. Het verdampingsproces is essentieel voor de garing van het vlees, maar het verwijdert ook vocht terwijl je kookt.
Vlees besproeien maakt het vlees niet sappiger. Wat het eigenlijk doet is het oppervlak van het vlees voldoende afkoelen om de verdamping van vocht te vertragen, waardoor de sappen binnenin worden vastgehouden.
Het tweede voordeel van het gebruik van een sprayflacon op je barbecue is dat je textuur en smaak kunt toevoegen door verschillende vloeistoffen te gebruiken. Je kunt zelfs een spray gebruiken om de schors te versterken wanneer je rookt.
Wanneer een spuitfles gebruiken?
Je moet jouw vlees ongeveer om de 30 minuten besproeien zodra de interne temperatuur boven de 120 graden is. Je kunt het eerder sproeien, maar maak het niet te gek want dan wordt het vlees te langzaam. Als je een spuitfles gebruikt tijdens het roken, spuit dan slechts één keer per uur om te voorkomen dat je het deksel te vaak opent.
Wat te gebruiken in een spuitfles
Water is niet erg effectief in een spuitfles en zal niet veel verschil maken. De reden is dat het water gewoon verdampt en niet echt iets toevoegt aan de textuur of de smaak. In plaats van water gebruiken veel mensen bier, cider, appelciderazijn of een mengsel van water en olijfolie om het vlees vochtig te houden. Je kunt zelfs je favoriete barbecuesaus mengen in een spuitbus, maar dan moet je die verdunnen met water om een consistentie te krijgen die een spuitfles aankan.
De Fles is van RVS en heeft een capaciteit van 350 ml. Na gebruik uiteraard schoonmaken en uitspoelen.