Menu
EUR

Sous-Vide koken & Vacumeren

'Sous vide' wordt in het Frans letterlijk vertaald als 'onder vacuüm' en met een sous vide apparaat kun je voedsel dus vacuümgaren.

14 Producten
Toon:
Wartmann Vacuumzakken
Wartmann
Vacuumzakken
De Wartmann vacuümzakken zijn speciaal ontworpen om sousvide mee te kunnen koken...
8,95 7,40
 
Wartmann Vacuumrollen
Wartmann
Vacuumrollen
De Wartmann Vacuumrollen zijn speciaal ontworpen om sousvide mee te kunnen koken...
11,95 9,88
 
Wartmann Sous-vide Magnetenset 8 stuks
Wartmann
Sous-vide Magnetenset 8 stuks
Magneten voor sous vide en vacumeren om in, of om, vacuümzakken te doen zodat de...
19,95 16,49
 
Wartmann Sous-vide Thermische isolatiehoes waterbak 12 liter
Wartmann
Sous-vide Thermische isolatiehoes waterbak 12 liter
Deze handige isolatie sleeve kan je gebruiken voor de Wartmann sous vide bak van...
19,95 16,49
 
Wartmann Sous-vide Waterbakdeksel 12 L met uitsparing
Wartmann
Sous-vide Waterbakdeksel 12 L met uitsparing
Deze Waterbakdeksel past op de Sous-vide Waterbak 12 liter en heeft een uitspari...
19,95 16,49
 
Wartmann Sous-vide rek 16 x 16 cm
Wartmann
Sous-vide rek 16 x 16 cm
Het Wartmann sous-vide rekje is speciaal ontworpen voor gebruik in sous-vide kok...
24,95 20,62
 
Wartmann Sous-vide Thermische isolatie ballen 200 stuks
Wartmann
Sous-vide Thermische isolatie ballen 200 stuks
Thermische isolatieballen worden bovenop het wateroppervlak van het sous-videbad...
29,95 24,75
 
Wartmann Sous-vide Waterbak 12 liter
Wartmann
Sous-vide Waterbak 12 liter
Een sous-vide waterbak, ook wel een sous-vide bad genoemd, is een waterbak die s...
29,95 24,75
 
Wartmann Vacumeermachine WM-2005 EC
Wartmann
Vacumeermachine WM-2005 EC
Met deze hoogwaardige vacuüm en verpakkingsmachine van Wartmann kun jij voedsel...
69,95 57,81
 
Wartmann Vacumeermachine WM-2112 EC met rolhouder
Wartmann
Vacumeermachine WM-2112 EC met rolhouder
Met deze hoogwaardige vacuüm en verpakkingsmachine van Wartmann kun jij voedsel...
79,95 66,07
 
Wartmann Sous-vide regelaar WM-1508-SV
Wartmann
Sous-vide regelaar WM-1508-SV
Deze Sous-vide regelaar is voorzien van watercirculatie en precisie temperatuurr...
119,95 99,13
 
Wartmann Sous-vide regelaar WM-1507 SV - Smart
Wartmann
Sous-vide regelaar WM-1507 SV - Smart
Deze Sous-vide regelaar is voorzien van watercirculatie en precisie temperatuurr...
159,95 132,19
 
Wartmann Sous-vide regelaar WM-1509-SV
Wartmann
Sous-vide regelaar WM-1509-SV
Deze sous-vide stick is voor de liefhebben of echte de (hobby)kok. Hij heeft een...
249,95 206,57
 
Wartmann Vacumeermachine Elite WM-2007
Wartmann
Vacumeermachine Elite WM-2007
Met deze hoogwaardige vacuüm en verpakkingsmachine van Wartmann kun jij voedsel...
379,00 313,22
 
Toon 1 - 14 van 14

Wat is sous vide koken

Sous vide koken is een techniek waarbij vacuümverpakt voedsel op een constante, relatief lage en exact gecontroleerde temperatuur voor lange tijd in een waterbad wordt gegaard. De constante (lage) temperatuur zorgt voor een gelijkmatig gegaard product. Bij sous vide koken wordt het product gegaard door middel van de warmte die wordt overgebracht door het water met behulp van een sous vide stick. Een sous-vide stick is een thermometer, waterpomp en verwarmingselement, gecombineerd in een compact apparaat dat je in een waterbad steekt en instelt op de gewenste temperatuur. Doordat je de temperatuur heel precies kunt instellen, gaart het eten precies zoals je zelf wilt.

Hierdoor kunnen de eiwitten in het product niet verder omgezet worden en gaart het product dus niet verder door en wordt het lekker mals. Eenmaal op de gewenste kerntemperatuur blijft het ook op deze temperatuur. Dus wanneer je vlees  een aantal uur sous vide gegaard is volgens recept, kan je hem gemakkelijk nog een uur laten liggen in het waterbad en dan pas uit de zak halen. Als finishing touch kun jij bijvoorbeeld jouw biefstuk nog afgrillen op de BBQ voor het perfecte resultaat. Sous vide en barbecueën gaat om die reden prima samen!

Grootste voordelen:

  • Perfect resultaat
    Doordat het voedsel bereid wordt op een constante temperatuur kun je dit compleet naar wens afstellen. Zo bereik je gemakkelijk iedere keer een perfect resultaat.
  • Gelijkmatige garing
    Het voedsel wat je sous vide bereid, heeft een gelijkmatige garing. Bij enkel bakken of grillen zal de kern altijd een andere textuur hebben dan de buitenrand. Dit is bij sous vide niet het geval.
  • Behoud van smaken
    Doordat het voedsel niet in direct contact komt met het kookvocht, blijven smaken behouden en zullen sappen niet wegsijpelen. Dit zorgt ervoor dat de smaak vol en geconcentreerd blijft.
  • Behoud van vitaminen en mineralen
    Doordat het voedsel vacuüm verpakt is blijven de vitaminen en voedingsstoffen perfect behouden. Dit zorgt er ook nog eens voor dat sous vide bereiding gezonder is.
  • Makkelijke bereidingsvorm
    Doordat je werkt met exacte instellingen, is sous vide koken makkelijk. Natuurlijk kun je het zo culinair maken als dat je wil. Maar een sous vide op zichzelf is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Wat heb je minimaal nodig om Sous vide te kunnen koken:

- sous-vide stick

- waterbak 

- vacuümmachine

- vacuümzakken / vacuümrollen

Daarnaast zijn de volgende accessoires ook handig

- thermische isolatieballetjes om verdamping van het water tegen gaan

- een sous-vide rekje hierdoor blijven de gevacumeerde producten onder water 

- magneten zodat de zakken niet gaan drijven

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €95,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »