Het Santokumes Forged VG10 is met de hand gesmeed en op Japanse wijze geslepen. Het lemmet is gemaakt uit 5 lagen Japans VG10 staal. Ideaal om vlees, vis en groenten mee te snijden. Lees meer.
De vorm van het lemmet van de santoku is in tegenstelling tot het koksmes nagenoeg de gehele lengte even breed en loopt pas een paar centimeter van de punt schuin af van de rug naar de snede. De santoku is lichter en korter dan een koksmes. Santoku's zijn niet beter of slechter dan koksmessen. Het is gewoon een andere stijl van het mes en snijtechniek.
Een santoku schommelt niet op het snijoppervlak zoals het lemmet van een koksmes, dit komt door het platte lemmet. Je houdt een santoku vast bij het handvat en snijdt met een beweging van achter-boven naar beneden-voor. Bij elke snede verliest het lemmet dus contact met de snijplank.
De wortelhouten handgreep oogt zeer luxe en is mooi afgewerkt. Het mes wordt geleverd in een luxe houten tray, inclusief een lederen messchede, om het mes veilig in op te bergen.
Let op: Dit mes is niet vaatwasmachinebestendig en kan na het afwassen het beste direct met een doek gedroogd worden.
Eigenschappen;