De Valhal Dutch Oven is een gietijzeren pan waarmee je werkelijk alles kan, er kan mee worden gekookt, gebraden, gestoofd en gegrild en dat op elke warmtebron! Er zitten pootjes op het deksel zodat je het deksel ook als plancha en koekenpan kunt gebruiken Lees meer.
De Valhal Dutch Oven is een multifunctionele gietijzeren pan en kan gebruikt worden op warmtebronnen, maar het leukste is natuurlijk op open vuur of op de BBQ! De Dutch oven kan onder andere gebruikt worden als plancha, koekenpan, soeppan, grillpan en braadpan en kan je er de heerlijkste soepen, stoofpotten, broden en zelfs taarten mee maken.
Deze prachtige Nederlandse oven zonder pootjes is ideaal voor de bbq, gasfornuis, oven of tri-pod. Er zitten pootjes op het deksel zodat je het deksel ook als koekenpan kunt gebruiken. Deze Nederlandse oven heeft een uitsparing voor een bbq-thermometer.
Als u dit model in open vuur wilt gebruiken, kunt u de stapelbare grill gebruiken. De stapelbare grill kan worden gebruikt als Nederlandse ovenvoeten, grill of afstandhouder in een Nederlandse oven.
De dutch oven is verkrijgbaar in de verschillende maten/ afmetingen;
- Valhal dutch oven 3,8 liter, heeft een diameter 27cm van en is 14cm hoog
- Valhal dutch oven 6,1 liter, heeft een diameter 33cm van en is 16cm hoog
- Valhal dutch oven 8 liter, heeft een diameter 35cm van en is 19cm hoog
Er zijn verschillende manieren om een Dutch Oven van Valhal te gebruiken. Door de pootjes onder de pan kan je de pan direct op het vuur zetten. De pan wordt al snel te heet en de kans op aanbranden is dan groot. In dat geval kan je de pan beter op een pannendrager in het vuur zetten. Of middels het hengsel boven het vuur hangen. Een andere manier is met gloeiende kolen of briketten waarbij je de pan op de briketten zet en een aantal briketten op het deksel legt. Dan gebruik je de pan meer als een oven en maak je de lekkerste pizza, brood, taart of ovenschotel. Het voordeel van deze manier is dat je met de hoeveelheid briketten de temperatuur goed regelt.
Het gietijzeren kookgerei van Valhal Outdoor is perfect voor het koken in open vuur. Het gietijzer kan tegen hoge temperaturen zonder te beschadigen. Het kookgerei is behandeld met sojaolie om roesten te voorkomen. Voor het eerste gebruik maak je de pan schoon en smeer je de pan opnieuw in met olie. De coating maken we bij voorkeur met plantaardige olie zoals zonnebloem- of arachideolie olie. Verwarm de pan vervolgens langzaam. Doordat de poriën van gietijzer open gaan staan als het heet is trekt de olie in het ijzer en sluit zo het poreuze gietijzer af. Dit voorkomt roesten en aanbranden. Geen paniek wanneer je wat roest op je gietijzer krijgt. Je kan het herstellen met een metalen borstel en vervolgens weer insmeren met olie en verwarmen. Laat een gietijzeren pan nooit snel afkoelen. Zet de pan bijvoorbeeld niet onder de koude kraan. Reinig de pan niet in de vaatwasser en ruim de pan nooit nat op. Bewaar en behandel de gietijzeren Valhal producten op de juiste manier, en je hebt er je leven lang plezier van.