Valhal Dutch Oven met pootjes

De Valhal Dutch Oven is een gietijzeren pan waarmee je werkelijk alles kan, er kan mee worden gekookt, gebraden, gestoofd en gegrild en dat op elke warmtebron! Verkrijgbaar in verschillende maten.
Artikelnummer:
VHD3L
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
1-2 dagen

€47,95

Incl. btw

De Valhal Dutch Oven is een multifunctionele gietijzeren pan en kan gebruikt worden op warmtebronnen, maar het leukste is natuurlijk op open vuur of op de BBQ! De Dutch oven kan onder andere gebruikt worden als koekenpan, soeppan, grillpan en braadpan en kan je er de heerlijkste  soepen, stoofpotten, broden en zelfs taarten mee maken. 

De dutch oven is verkrijgbaar in de verschillende maten/ afmetingen;

- Valhal dutch oven 3 liter, heeft een diameter 28cm van en is 14cm hoog

- Valhal dutch oven 5 liter, heeft een diameter 35cm van en is 16cm hoog

- Valhal dutch oven 8 liter, heeft een diameter 35cm van en is 17cm hoog

- Valhal dutch oven 13 liter, heeft een diameter 43cm van en is 16cm hoog

- Valhal dutch oven 18 liter, heeft een diameter 48cm van en is 22cm hoog

Gebruik Dutch Oven

Er zijn verschillende manieren om een Dutch Oven van Valhal te gebruiken. Door de pootjes onder de pan kan je de pan direct op het vuur zetten. De pan wordt al snel te heet en de kans op aanbranden is dan groot. In dat geval kan je de pan beter op een pannendrager in het vuur zetten. Of middels het hengsel boven het vuur hangen. Een andere manier is met gloeiende kolen of briketten waarbij je de pan op de briketten zet en een aantal briketten op het deksel legt. Dan gebruik je de pan meer als een oven en maak je de lekkerste pizza, brood, taart of ovenschotel. Het voordeel van deze manier is dat je met de hoeveelheid briketten de temperatuur goed regelt.

Onderhoud Dutch Oven

Het gietijzeren kookgerei van Valhal Outdoor is perfect voor het koken in open vuur. Het gietijzer kan tegen hoge temperaturen zonder te beschadigen. Het kookgerei is behandeld met sojaolie om roesten te voorkomen. Voor het eerste gebruik maak je de pan schoon en smeer je de pan opnieuw in met olie. De coating maken we bij voorkeur met plantaardige olie zoals zonnebloem- of arachideolie olie. Verwarm de pan vervolgens langzaam. Doordat de poriën van gietijzer open gaan staan als het heet is trekt de olie in het ijzer en sluit zo het poreuze gietijzer af. Dit voorkomt roesten en aanbranden. Geen paniek wanneer je wat roest op je gietijzer krijgt. Je kan het herstellen met een metalen borstel en vervolgens weer insmeren met olie en verwarmen. Laat een gietijzeren pan nooit snel afkoelen. Zet de pan bijvoorbeeld niet onder de koude kraan. Reinig de pan niet in de vaatwasser en ruim de pan nooit nat op. Bewaar en behandel de gietijzeren Valhal producten op de juiste manier, en je hebt er je leven lang plezier van.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
(0)