Barbecuevlees

Ben je op zoek naar kwalitatief barbecue vlees? Fanatieke BBQ’ers wisten onze BBQ winkel al wel te vinden en op veler verzoek zijn we uiteindelijk gestart met het verkopen van de mooiste vleesrassen met allemaal een eerlijke herkomst vanuit onze fysieke winkel. In ons assortiment zit o.a. Iberico en Duroc Varkensvlees, Irische Black Angus, Zuid Amerikaanse runderen. Het bbq vlees dat je bij ons kunt kopen is van horecakwaliteit. Het vlees is met zorg geportioneerd en vacuüm verpakt en wordt zowel vers als diepvries verkocht. Het is alleen te koop in de winkel en wordt niet verzonden!

Wij verkopen wij BBQ vlees in alle soorten en maten zoals steaks maar ook hele ribeye’s en picanha’s. Daarnaast nog andere specialiteiten als entrecote's, bavette, ribeye, picanha preza, secreto, short ribs, spare-en buikribben, buikspek, varkensnek

BBQ Vlees assortiment

Ballon Meats Iers Angus rundvlees

Dit Ierse vleesconcept van Ballon Meats is uniek in Nederland. De jonge koeien (vaarzen) lopen minimaal 11 maanden per jaar in de weiden van het milde Ierse zeeklimaat. De voeding bestaat uit een overvloed van natuurlijke grassen, klavers en kruiden. De zeer schone oceaanwind zorgt voor zilte gewassen en frisse lucht, hetgeen de smaak van het vlees direct ten goede komt. De koeien groeien langzaam op en zijn na circa 2,5 jaar rijp voor de slacht. Na slachting wordt het karkas eerst 72 uur in de been gerijpt: dit staat garant voor altijd zeer mals vlees en langere houdbaarheid. Dit vrouwelijke vlees is fijn van draad, bevat een mooi randje vet en heeft een ouderwetse, volle vlees smaak. De plantaardige vetten in de inheemse grassoorten zorgen voor een lager smeltpunt van het intramusculaire vet. Hierdoor krijgt het vlees een heerlijke sappige beet en bevat het veel meer smaak!

Zuid Amerikaans rundvlees

Het Argentijnse rundvlees ook erg mals, dit komt doordat het grass-fed rundvlees is. De runderen voeden zich hier met veel verschillende soorten gras, daarom wordt dit Argentijnse rundvlees gras gevoerd (grass-fed) genoemd. De Angus runderen leven daar op uitgestrekte vlaktes, ook wel pampa’s genoemd. 

Batallé Duroc Varkensvlees

Sinds 1920 verbeteren we stelselmatig de gegarandeerde kwaliteit van onze producten. Dankzij onze
jarenlange ervaring produceren we vandaag een bijzonder, raszuiver varken Batallé , het unieke
varken van Batallé, gekweekt volgens de authentieke traditie van Batallé. Het Batallé varken kan je herkennen aan de lange donkere haren en zwarte hoeven. Het grote geheim zit echter onderhuids: een perfecte en uitgesproken infiltratie van vet in de spieren waardoor het vlees onvergelijkbaar mals, sappig en smaakvol is. Een uitzonderlijk varken verdient een perfecte behandeling. Batallé krijgt een
gepersonaliseerd dieet van gecontroleerde voeding en leeft in geavanceerde stallen waar het dierenwelzijn en een behandeling op maat, centraal staat. 

Iberico Varkensvlees

Het vlees van het Iberico varken is door zijn karakteristieke smaak wereldberoemd geworden. Het Iberico varken, of ‘el cerdo Ibérico’ in Spanje, is een varkensras afkomstig uit het zuid-westen van Spanje. Ze vallen bij de gemiddelde Nederlander op vanwege de donkere kleur die ze hebben. Heel anders dus dan het zachtroze waar wij aan denken bij een varken! De varkens leven vooral in Extremadura, Andalucia, Castilla La Mancha en Castilla Y Leon. Iedereen die wel eens in dit deel van Spanje geweest is zal het opgevallen zijn: De uitgestrekte landschappen met een enorme hoeveelheid eikenbomen. Gezien de grote aanwezigheid van eikenbomen in dit deel van Spanje, doen ze zich in het dagelijks leven vooral tegoed aan eikels.

Het eten van de eikels doen de varkens vooral tijdens de ‘montanera’.  Deze periode loopt van oktober tot aan maart, een periode waarin veel eikels beschikbaar zijn. Tijdens het leven van het varken is er een constante opname van koolhydraten door de eikels waarbij zich in het vet van deze varkens een kruidige nootachtige smaak vormt.

Label Rouge kip

Label Rouge is een Frans keurmerk op het gebied van dierenwelzijn van de kip. De Label Rouge kip is daarom een boerenscharrelkip, met uitloop. Onze Franse boeren willen de kwaliteit van kip behouden door langzaam groeiende kippenrassen te houden. Hiermee maken ze een duurzame keuze en weet u dat u een goed behandelde kip koopt wanneer u voor Label Rouge kiest. De kippen krijgen minstens 81 dagen de tijd om op hun eindgewicht te komen. Met 11 kippen per m² hebben deze kippen veel ruimte en ze mogen naar buiten, met een uitloop naar buiten van 2 m² per kip. Verder gelden speciale eisen aan het diervoer, zoals minimaal 75% granen in het voedsel. Dit heeft een gunstig effect op de vleeskwaliteit. 

Gilderhoen

De Gildehoen is een duurzaam stukje pluimveevlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. De Gildehoen kippen zijn plezierig opgegroeid zonder antibiotica. Met de Gildehoen koopt u een puur pluimveeproduct, gezond, zeer smaakvol en volledig antibioticavrij kippenvlees.

De Gildehoen groeit op in een stal met stro en daglicht. Het sterke Hubbard ras leeft langer en groeit op met een normaal dag– en nachtritme. De kippen hebben 24 uur per dag water en eten tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt voer uitgestrooid in de stallen. Door de lagere bezetting in de stallen, slechts 2/3 van de reguliere pluimveehouderij, en door de beschikking van scharrel– en speelmateriaal worden de dieren plezierig groot. De extra ruimte in de stallen en het sterke ras zorgen voor gezonde dieren.  Dit komt de kwaliteit en smaak ten goede.

De kippen worden vooral gevoerd met granen. Minimaal 70% van het eten bestaat uit deze granen. Het eten van deze Gildehoenders is 100% plantaardig en bevat geen groeibevorderaars.

(0)
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »