Artikelnummer:
778
Levertijd:
Binnen 7 dagen, in overleg

€1.715,00

Incl. btw

Primo Oval XL

Met de Primo Oval XL bent u voor de rest van uw leven voorzien van een high-end barbecue. Het bakrooster van de Primo Oval XL is ovaal waardoor het te verdelen is in twee grillzones. Hierdoor bent u in staat een directe en indirecte hittezone tegelijk te gebruiken!

De Primo Oval XL werkt met houtskool en is volledig vervaardigt uit keramisch materiaal. Dit zorgt voor een constante en stabiele warmteverdeling, en het heeft de unieke eigenschap om warmte zeer goed vast te houden.

De Primo Oval XL wordt volledig geproduceerd in de Verenigde Staten, heeft standaard 20 jaar garantie op het keramiek en is weersbestendig. Daardoor is overwinteren geen enkel probleem!

Alle voordelen nog even op een rij:
- Gebruiksklaar binnen 15 minuten!
- Stabiele warmte controle
- Tot 10 uur grillen, braden of bakken met 1 lading houtskool!
- 20 jaar garantie op keramiek
- Geschikt voor direct en indirect grillen, roken
- Bestand tegen weersinvloeden

De Primo Oval XL wordt standaard geleverd met scharnieren op het deksel, een temperatuurmeter en 2 grill roosters.

>

5/5

De Primo Oval-XL nu ruim 2 maanden in gebruik en dat bevalt ons uitstekend!

Wij zijn blij dat we hebben gekozen voor de Oval XL om verschillende redenen.
Hier is voldoende eten op te bereiden voor een gezellige club mensen. 4 Beer-Can-Chickens: geen probleem! Voor 8 personen low&slow Spare-Ribs: Ruimte te over!

Maar niet alleen de grootte is van belang. Door de dubbele keramische-behuizing houdt de Oval-XL de warmte goed vast en bespaar je brandstof. De temperatuur is uitstekend te regelen door de schuif aan de onderkant (waar tevens de as eenvoudig ui op te ruimen is) en de schuif aan de bovenzijde.
De meegeleverde roosters zijn makkelijk schoon te maken, mits dit tijdig gebeurd!

Primo biedt een scala aan extra onderdelen te koop aan. Voor eenieder is het aan te raden om de druiprekken i.c.m. de D-plates er bij aan te schaffen. Hiermee is het kinderlijk eenvoudig om indirect te BBQ'en en een zone-verdeling te maken.

Wij hebben er voor gekozen om er ook een pizzasteen bij aan te schaffen. De eerste keer ging alles verkeerd wat er maar verkeerd kon gaan; steen direct boven de kolen, deeg half mislukt... smaakloze pizza's... enz... De 2e keer de Oval-Xl ingericht met beide D-plates op de druiprekken en de pizzasteen bovenop de roosters (in de hoogste stand) gelegd. Nu verbrande de pizza's niet meer aan de onderkant en bakte ze egaal met een lekker krokant korstje.

Bij het bakken van pizza's wordt een hogere temperatuur gehanteerd dan bij het grillen van een lekkere steak. Het is aan te raden om met het standaard vilt niet boven de 250 graden Celsius te gaan. Dit zorgt er namelijk voor dat het vilt verbrand en deze voortijdig vervangen moet gaan worden.

Mijn beoordeling: Een Primo keuze voor de beginnend en gevorderd BBQ'er!
Daarbij is de service die ProBBQshop.nl biedt ongekend. Ik kreeg op al mijn vragen per email binnen een uur antwoord. Er werd zelfs geholpen bij het plaatsen van de Primo Oval-XL! Ik ben daarom blij dat ik heb gekozen bij mijn aanschaf voor ProBBQshop.nl!

Tip: Schaf bij aankoop van elke Kamado (Keramische BBQ) het boek "Hete Kolen" van Jeroen Hazebroek & Leonard Elenhaas aan! Dit boek verteld je alles over de geschiedenis en het gebruik van je Kamado! De geschiedenis, hoe gebruik je je Kamado, het onderhoud, brandstoffen, soorten rookhout... etc... Simpelweg; ONMISBAAR!

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen
(0)