Petromax Dutch Oven zonder pootjes (DO)

De traditionele kampvuurpan. De deksel is ook te gebruiken als skillet.
Artikelnummer:
ft1T
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
1-2 dagen

€34,95

Incl. btw
U kunt de Dutch Oven gebruiken door hem in de barbecue, vuurschaal of oven te zetten. U kunt ook briketten op de deksel leggen waardoor het gietijzer de warmte ook van boven verspreid, of hem aan een ketting boven een vuurschaal hangen (heksenketel).

De Dutch Oven stamt uit circa 1700. En is een multifunctionele gietijzeren alles kunner.

Over de herkomst van de Dutch Oven bestaan veel verhalen. Vele daarvan zijn waarschijnlijk aan het kampvuur ontstaan. Wat vast staat is dat de Dutch Oven eerst op het Europees continent gebruikt werd, voordat hij in de 18de eeuw, zijn intrede deed in Amerika, waar hij de naam Dutch Oven kreeg.
Later gebruikten ook de cowboys de pan: ’s morgens werd het vlees aangebraden, groentes toegevoegd en vervolgens werd de pan met wat kooltjes in de grond begraven; ’s avonds bij terugkomst was het eten warm en gaar. In Amerika wordt de pan nog steeds veel gebruikt. Er zijn daar zelfs verschillende Dutch Ovenverenigingen en er worden Dutch Ovenwedstrijden gehouden.
De naam Dutch Oven staat voor een gietijzeren pot of ketel met een vlakke bodem die drie poten heeft, om de hem boven de kolen te kunnen zetten. Op het deksel, opstaande randen zodat de kooltjes op het deksel blijven liggen. Ook heeft de Dutch Oven een stalen handvat zodat hij eventueel ook boven een kolenvuur kan worden gehangen.
En of het nu een stoofpot, brood, taart of groot stuk vlees is, alles kan in deze pan worden klaargemaakt.
Een goede Dutch Oven is van uitzonderlijke zware kwaliteit en gaat letterlijk een leven mee. Sterker nog hoe ouder de Dutch Oven is hoe beter hij bakt, braad en stooft
(de Dutch Oven was vroeger veelal een erfstuk!)
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
(0)